Carrello

NYHEDER

aug. 18 2018

MANZONI BIANCO

Høsten 2018 er allerede startet for de yngre vinstokke. Vi startede mandag d. 13. aug. med vores lokale drue Manzoni Bianco.

Manzoni Bianco har en strågul farve med grønlige toner, næsen udtrykker intens frugt med typiske noter af citrus og mineraler, som kombinerer perfekt friskhed med god lang eftersmag, hvilket gør den rar, elegant og vedholdende. Vinen kan være en fremragende aperitif, men vil også være succesfuld til skaldyr opskrifter eller til hvidt kød, retter tilberedt med æg og frem for alt en god tallerken med risotto med asparges.

Manzoni Bianco, også kendt som Incrocio (Krydsning) Manzoni, er en lokal vinsort og den mest berømte af mange kloninger, udtænkt og udviklet af professor Luigi Manzoni, leder af en meget vigtig vinskole i Conegliano. Prof. Luigi Manzoni, startede i 1924, for første gang i Italien, en lang række eksperimenter på forskellige druer med det formål at først identificere nye sorter af spisedruer og senere af vindruer. Manzoni Bianco er født af en krydsning mellem Riesling og Pinot Blanc, og derfor bliver Incrocio Manzoni en meget aromatisk druesort, der fremstår blomsteragtig, næsten parfumeret og med en del syre. Vineksperter har også brugt udtrykket “sprød, elegant og frisk” som en positiv beskrivelse.
// Dennis Bach Groth

incrocio-manzoni