Carrello

NYHEDER

    FILTER

  • Alle nyheder
  • Os
  • Awards
  • Vingård
  • Event

OVERSKRIFTER

apr. 19 2018

BOOK DIN VINSMAGNING

Igen i år er vi allerede godt i gang med at planlægge, vores efterhånden lange og tradionsrige vin turné i Danmark og Sverige. Det er muligt at booke os i både oktober og november måned, men i skal være hurtige. En vinsmagning varer typisk to timer og der smages mellem 6 og 8 vine. I kan være mellem 20 og 100 personer og vinsmagningen er helt gratis, i skal bare sørge for glas og lidt at spise til gæsterne.oeko-1         Castello di Roncade arrangere årligt masser af vinsmagningsarrangementer både for erfarne entusiaster og for dem, der tager de første skridt hen mod vinens verden. Formålet med disse smagninger er at dele med vores kunder, vores store passion for vin, kultur og his- torie. Hvert år ændrer vi lidt i programmet for at sikre kunderne en løbende fornyelse, der tillader en- hver nysgerrig sjæl at lærer noget nyt. Vi går ind for et koncept, hvor en smagning skal være tilgængelig for alle. Vore smagninger er altid rettet mod enkelhed for at undgå unødvendigt bureaukrati, som er typisk er en gammel forestilling om vinens verden. At Besøge Castello di Roncade er en stor fornøjelse, hvor vines kvalitet er kombineret med stedes skønhed, og det hele er kronet med en smuk visuel historie om den store fortid, der fylder vinens betydning med magi. Intet er nemt, men det er denne kombination, som vi gerne vil tage med os og viderebringe til jer. Jeg glæder mig til at høre fra Jer.

20121215_162358

ALLE NYHEDER

apr. 19 2018

BARRIQUE, TONNEAUX ELLER VINTØNDE?

Der er mange navne for en vin tønde, men ofte er det heller ikke let, at forstå eller bestemme hvilken type, der passer bedst til sin vin, valget kan dog have stor betydning. Faktisk er der rigtig mange producenter, der kun bruger en type tønde til alle deres vine, trods måske en karakteristisk stor forskel på druerne, måske fordi det er enklere, sandsynligvis også fordi de ikke ved bedre, men alligevel ud fra et teknisk synspunkt er det en enorm fejl. Vi kan næsten sige, at vinen ændrer humør i forhold til størrelse og type træ, der er blevet anvendt. For eksempel er forskellen mellem en vin, der ligger i 500 liter tonneaux og en, der ligger i store tønder, ret tydelig. Vinen i store tønder bliver ofte friskere og lysere, og den i tonneaux bliver noget tungere og måske lidt mere lukket med mindre surhed. Derfor har vi valgt for Bianco dell’arnasa ( Chardonnay) at bruge Barrique ( 225 liter) og tonneaux ( 500 liter), da det er en vin med krop og højt syreindhold.  Vores Tonneaux er en egtræstønde på 500 liter, og selvom dens konstruktion ligner forskellige andre tøndeformater, betragtes den som en særlig god egetræstønde, da den er lavet af fransk eg.  Tonneaux adskiller sig fra de forskellige typer egtræ og ristnings grader. Generelt er der to typer eg: hvid og rød, hvor det er den hvide der benyttes, da den besidder, hvad vi leder efter; et træ med lav porøsitet og lavt iltgennemtrængelighed, det vil sige, hvor vinen kun kan trække vejret langsomt gennem træet. Gæringen eller lagring af vin i små tønder tillader en større iltning af indholdet i forhold til en større tønde, derudover frigives der en masse typiske tertiære aromaer. Fransk eg, quercus petraea, har et højt indhold af garvesyre, udskiller en moderat mængde af aromaer og årringene ligger meget tæt – træets struktur er fint. Benyttes til de store vine fra Bordeaux og Bourgogne. Garvesyreindholdet gør, at vinene får en længere lavetid. Normalt anses egen, der kommer fra de store franske skove, for at være de mest dyrebare, træerne vokser meget langsomt og bliver meget kompakte med fin porøsitet. De skal mindst være 100 år gamle og så er det god praksis i Frankring at lade træerne tørre i ugevis i skoven for at fremme udviklingen af mikroflora, der er nyttig til den fremtidige udvikling af aromaer. I Amerika fremskyndes tørreprocessen ofte ved at benytte tørreovne, men den blødgør ikke garvesyren i samme grad som udendørsmetoden, hvor processen kan tage fra 1 til 3 år, som selvfølgelig er dyrt. Regner vi med, at den franske “Tonneaux” ( Tønde), som vi bruger på 500 liter koster omkring 1300 €, stiger prisen med 10-14 kr. pr. flaske. For at gøre det hele lidt mere banalt, er det godt at vide, at de amerikanske eg tønder har typisk en lysere farve end de franske. Den amerikanske eg giver vinen en tendens til at have mere harpiksholdige dufte, mens dem fra Frankrig er mere i retning af vanille dufte.

Ristningsgraden er også vigtigt.

Før der monteres en tønde, bliver træet underkastet en behandling, der kaldes ristningsfasen, og som består i at passere en flamme direkte på træets indvendige del. Afhængigt af flammeintensiteten og varigheden af processen kan ristningen være af forskellige grad typer: let (leggera), medium (media), over medium (over media), intens (intensa). Det er klart, at den forskellige ristningsgrad vil påvirke de aromaer, der vil udvikle vinen.  Ristningsfasen er en væsentlig del i fremstillingen af en barrique. En vellykket ristning skal være  dyb, homogen og kontrolleret for at give tønden de organoleptiske egenskaber, der er ønsket for en specifik vinmodningsproces. Til vores vine bruger vi medium ristning, som hverken er for stærk eller let.

Typer af eg.

Fransk eg, quercus petraea, har et højt indhold af garvesyre, udskiller en moderat mængde aroma og årringene ligger meget tæt – træets struktur er fint. Garvesyreindholdet gør, at vinene får en længere lavetid.

Amerikansk hvid eg, quercus alba, er karakteriseret ved at vokse relativt hurtigt, har et lavere indhold af gavesyre, udskiller store mængder aromaer og har længere mellem årringene. Bruges mest til kraftfulde vine, geografisk vil det sige Spanien, Sydamerika og Australien.

Østeuropæisk eg, typisk fra Slovenien, Kroatien, Lithauen, Polen eller Romænien, quercus robur, er lidt en blanding. Garvesyreindholdet ligger mellem amerikansk og fransk eg, udskiller moderat mængder aromaer og årringene ligger tæt. Jo køligere klimaet er, jo langsommere vokser træerne og jo finere bliver træets struktur.

mar. 26 2018

NY GULDMEDALJE TIL PATRIARCA.

Vores mousserende Rosé “Patriarca” har imponeret dommerne og fået en flot guldmedalje ved den prestigefyldte konkurrence Mundus Vini.

mar. 13 2018

EN STOR DAG FOR OS OG VORES VINMAGER “ENOLOGO” UMBERTO TROMBELLI.

29103834_760440044165553_7099790920177574880_n

Castello di Roncade er specielt stolte i dag.
Vores vinmager “enologo” Umberto Trombelli har vundet det vi kalder “vinens Oscar”. En stor dag for os og Umberto.
Stort TILLYKKE fra os alle, det er SÅ flot og velfortjent.

Her er Umbertos takke tale:

Tak tak, tak!

Tak til Accademia Bibenda og til alle dem der støttede mig.
Tak til Giacomo Tachis den store “Mescola Vini”, jeg er stolt af det han lærte mig: Lidenskab, studier og fødderne på jorden, fordi dagens mål er en udfordring for i morgen. Tak til de producenter der tror på mig. Der er to ord, som jeg synes at skulle ledsage den italienske ønologi på nuværende tidspunkt: eksperimentering og gennemsigtighed. Fordi eksperimenter gør det muligt for en sektor at udvikle sig og med gennemsigtighed erhverves offentlighedens tillid, og den klarhed, som vinens verden synes at have brug for, er lavet. Jeg arbejder på et eksperimentelt projekt, som jeg tror vil yde et nyttigt bidrag til de involverede virksomheder. Bibenda-prisen er et stort incitament til at fortsætte i denne retning!

Endnu engang et stort tillykke Umberto.

feb. 22 2018

RADICCHIO ROSSO DI TREVISO.

Når man bor i Veneto, så ved man, at man fra november til februar bliver nærmest overmandet med Radicchio. Ren radicchio salat, lasagne, risotto med radicchio og gorgonzola, bagt i ovnen eller grillet, radicchio i lardo ”svinefedt” svøb, pasta med radicchio – for eksempel med porrer og bacon, hvilket er en ret, som jeg virkelig holder af. Men når februar er slut, så har mange det, som jeg, vi har simpelthen fået nok. Hvor kommer planten fra? Radicchio er ikke en almindelig salat i de mange nordeuropæiske køkkenhaver, hvorimod den anses for en helt uundværlig salatplante i Italien og Frankrig. Ligesom vinen, dens oprindelse stammer langt fra de europæiske grænser. Man mener at den i oldtiden først rigtig blev brugt af ægyptere, derefter af grækere og romere, og den blev indført af munkene i ere europæiske lande. Der er forskellige typer af radicchio, den fra Castelfranco, Chioggia og Verona, men den, der bedst repræsenterer vores område er den røde Radicchio di Treviso, som præsenteres i to varianter: tidlig eller sen plukning. Personligt foretrækker jeg den sene plukning på grund af kompleksiteten af produktionsprocessen. For at få et godt resultat med drivning skal rødderne have kulde, så man må først tage dem op, når frostvejret er nær. Eller hvad angår den røde Radicchio fra Treviso, ifølge produktionsdisciplinen, kan man først tage dem op, efter at planterne har gennemgået to froste. Derefter bliver de bundet i bunker og anbragt med pæleroden nedsænket i tanke med grundvand ved konstant temperatur (12-15 grader) for blegningsfasen. Den milde temperatur i vandet favoriserer genoptagelsen af vegetationsprocessen, men fraværet af lys forhindrer planten i at fremstille klorofyl: dermed den typiske farve og blødgøring af bitter noter fra cikorie planten. Efter en periode i vand, som varierer fra 15 til 20 dage, er den røde radicchio fra Treviso Tardivo IGP endelig klar til at blive plejet. I dag er radicchio et vigtigt italiensk produkt. Tænk, der ndes endda en forening “La strada del Radicchio rosso di Treviso”. Ideen er at fremme ruten, hvor den røde Radicchio di Treviso bliver produceret, men det ses også som en mulighed for at promovere forskellige turistpakker, at rapportere og annoncere naturlige, kulturelle og miljømæssige værdier, vinmarker og vingårde som Castello di Roncade.

PASTA MED RADICCHIO, PORRER OG BACON.

Radicchio med sin knasende konsistens og behagelig bitter smag er meget alsidig i køkkenet. Til denne ret styrkes Radicchio smagen af den saltede og krydrede bacon, mens bunden af porre, vendt på panden i øde, giver en meget behagelig kontrast. For at forberede pasta/spaghetti med radicchio, porrer og pancetta, starter vi med at fjerne den grønne del af porren, så vi kun har den hvide del tilbage. Dernæst fjerner vi de første 2-3 ydre blade af porren, det er vigtigt, at der ikke sidder jordrester. Skær porren i små stykker. Vi hælder 10 gram olivenolie på en pande og tilsætter derefter porren. Vi vender panden konstant i 2-3 minutter under høj varme for at undgå at porren bliver brændt. Vi tilføjer lidt salt og peber, og derefter lidt vand på panden. Vi kan nu lade det stå og koge over lav varme i 15-20 minutter eller indtil porrerne er tørre. De kogte porrer hælder vi i en blender med en håndfuld mandler. Vi tilsætter revet parmesan ost “Parmigiano Reggiano” og 20 gram olivenolie, så det får en fast “mos” form. Mosen lægger vi nu til side i en skål. Vi sætter vand over til pastaen og tilsætter først salt, når vandet koger. I mellemtiden skærer vi baconen ud i små tern. Mens baconen steger på panden, går vi i gang med radicchio salaten. Vi fjerner de ydre blade og opdeler salathoved i to halve styk- ker. Vi fjerner den indre hvide stilk ved at lave to skråsnit. Vi nhakker salaten og skyller den under rin- dende vand, dernæst dræner vi den godt.

Vi tager en pande og tilsætter 20 gram olivenolie og et helt hvidløg, som bare skal stege i et par minut- ter for at give smag og så fjernes igen. Så tilsætter vi baconen og lader det stege i 1-2 minutter over høj varme, og rører lejlighedsvis, så det ikke brænder på. Vi tilføjer nu radicchio salaten og lader den stege sammen med baconen i omkring ti minutter under jævnlig omrøring. Vi kryder med lidt salt og peber og slukker for varmen. Nu kan vi sætte spaghettien over. I mellemtiden tager vi en ny pande, uden at tænde for varmen, hælder vi vores porrer mos på panden og fortynder den med 1 til 2 grydeskeer af det kogte pasta vand til vi får en flydende “cremede” sovs, som pastaen nu skal vendes i. Vi tilsætter vores radicchio og bacon masse og steger det hele sammen i ca. et minut. Buon appetito!

Til denne ret foreslår jeg en god og blød mousserende, som Isabella Brut. Der er ingen bedre måde at udtrykke Trevisos traditioner end med de lokale produkters skikke.

jan. 29 2018

PROSECCO ERSTATTER CHAMPAGNE SOM NORDENS MOUSSERENDE VIN VALG.

Ny stil? Ja, men vinen er den samme. Den nye stil ændrer ikke noget på smagen, men gør helt sikkert flasken mere indbydende til forbrugerne og i sidste ende er dette vores formål. Prosecco er en simpel vin. Når du drikker et glas Prosecco, Brut eller Extra Dry, er det ligesom at drikke en slurk af Italien uden for meget komplikation. Smags varianterne er lette og behagelige, og det er nemt for forbrugeren at angive og forstå de fine dufte og smage som vinen har. I modsætning til Champagne, som uden tvivl ofte er en fremragende vin og meget rig af smag, men samtidigt kan den være yderst kompliceret, og det er måske derfor, at Prosecco er blevet “vinen” med den højeste salgsvækst i hele verden.

Prosecco er en mousserende vin (eller mindre), fremstillet af Glera druen. Den mest almindelige form for Prosecco, som de fleste kender, er den mousserende. For at lave en Prosecco bruger man ikke “Champenoise” metoden (fermenteret i flasken), men snarere en italiensk metode (gæret i en autoklave gæring kammer), også kendt som Charmat-Martinotti. Lige som man ikke kan klassificere alle franske mousserende vine som Champagne, medmindre druerne faktisk kommer fra Champagne-regionen i Frankrig, kan man ligeledes heller ikke kalde alle italienke mousserende vine for Prosecco, medmindre druerne er glera og dyrkes i Veneto og Friuli. Mange undrer sig: Hvorfor komplicere man vin-verden med så mange strenge regler i stedet for at ligestille alle producenter med fri konkurrence? Svaret er meget enkelt. Fordi i vinens verden er det stadig meget vigtigt at respektere traditionerne vedrørende produktion, kultur, og især respektere den ideelle “terroir” til dyrkning af særlige lokale vinstokke. Terroir betyder forholdet som forbinder druesorten med mikroklima og mineralske karakteristiske jordbundsforhold hvor den dyrkes; dette afgør utrolig meget på karakteren og entydigheden af den vin, der produceres. Det kan defineres som et lille afgrænset sted, hvor det geografiske område og klimaet tillader realiseringen af en bestemt vin, der identificeres gennem unikke og særlige kendetegn af sin egen jord.

Prosecco, en vin der udtrykker tradition, historie og kultur fra sit området.

Den finde perlage, lyse strå farve, vedholdende bobler, blomster og frugtagtig duft, tør eller sød. Dette er de første funktioner, der gør Prosecco til en af de mest berømte og vigtige ambassadører for italienske vine i verden.

jan. 19 2018

HVORDAN MAN DYRKER VIN?

Først skal du selvfølgelig vælge en type drue. Som enhver anden plante, vokser nogle drue sorter bedre i nogle områder end andre, og de tilbyder ligeledes mange forskellige aromaer og aspekter. I vinens verden er der tre generelle drue typer: Amerikansk, europæiske og moscatina. De amerikanske druer vokser bedst i varme og solrige klimaer. De europæiske druer er almindelige i hele Europa, og i de mest nordlige regioner i USA. Druerne “moscatine” findes almindeligt i de fleste sydlige regioner af USA. Inden for hver enkelt drue sort, er der mange arter at vælge imellem, som alle tilbyder forskellige aromastoffer, farver, strukturer og størrelser. Det er ikke let at finde én, der passer til dine behov eller klimaet i dit område. Et godt råd er altid at kigge efter planter, der har rødder og grene fordelt symmetrisk.

Forbered dine vinstokstiklinger godt

Hvis du har en vinstok, hvorfra du gerne vil skabe en ny plante, kan du skære en stikling direkte af planten. Den skal helst være mindst 8-10 måneder gamle, så den næsten er helt træagtig. Dvs. det bedste tidspunkt er normalt i slutningen af vinteren, fra januar til februar, eller i efteråret fra september til oktober. Snittet skal ca. være 45 ° og tag kun sunde, smukke, og livskraftige grene. Hvis du vil, kan du bruge de grene, der fjernes fra planten i forbindelse med beskæring, de skal dog mindst være 30-40 cm, med mindst tre smukke store knopper. Når du bruger stiklingerne, plant så vidt som muligt – i flere forskellige steder – for at maksimere chancerne for succes.

Vælg et velegnet sted.

Vinstokke er langsigtede planter, der kan leve mellem 50 og 100 år. Sørg derfor for at placeringen kan rumme planten permanent, så den har passende plads fremover. I koldere områder skal du sørge for at plante vinstokke i et solrigt område, helst mod syd. På denne måde kan du forhindre frost i at ødelægge vinstokkene.  Det er også vigtigt at du forbereder jordbunden godt. Vinstokke vokser ikke godt i alle jordbundsforhold, så sørg for at det er det rigtige før plantning. Brug en let stenet, ler, eller sandet jordbund med en pH større end 7. pH er en betegnelse, der anvendes til at angive basiciteten eller jordens surhedsgrad. Med en pH større end 7 bliver bunden også kaldt “alkali”. Du kan også ændre jordens dræningssystem, hvis det skulle være nødvendigt, det er nemlig ikke godt for rødderne at blive for våde, dette tillader ikke planten en sund vækst. Selv om det måske synes ulogisk, har en vin plante ikke brug for en rig jordbund af næringsstoffer. Undgå  befrugtede jord hvis det er muligt, og bed endelig gartneriet om konkrete forslag til den sort du vælger.

Forbered en espalier til dine vinstokke.

Vinstokke er en klatring plante, der vokser lodret på en støttestruktur. Hvis ikke du planter langs et hegn eller anden struktur, så byg eller køb en espalier. Der findes mange forskellige beskærings og opbindingssystemer, der varierer afhængigt af klima, druesort, og lokale traditioner. Her på Castello di Roncade bruger vi metoden “Guyot og Sylvoz”. I denne avl form, et par måneder efter indledningen af vinter pausen, begynder beskæringen. Man efterlader én eller to grene, der forbliver på planten i mindst fire eller fem år. På dem forbliver der fire jævnt fordelte spirer. En opbinding ligner næsten et stort T, den lodrette del er stammen og de vendrette, er de 2 skud der går ud til hver side. Skudene afskæres sådan, at der er ca. 5-7 knopper på begge sider. Senere hen bliver de frugtbærende skud bundet lodret op på to vandrette stålstråde. Hen over sommeren kommer der 2 nye skud, der ligeledes bindes op, da de skal bære de frugtbærende skud til næste år. De vandrette grene, også kaldt “speroni”, fraklippes ved vinterbeskæringen.

Husk, at på det tidspunkt du beslutter at gennemføre dette “Guyot og Sylvoz”system, er det nødvendigt at drage fordel af så meget solenergi som muligt. Systemet er i stand til at kunne levere plante anlæg i god relation med kvalitet og produktion.

jan. 06 2018

GODT NYTÅR!

2017 har været et udfordrende år på mange fronter. Vi har lært meget, og fået masser af gode minder i både ind og udland. Takket være mange af Jer, var 2017 et vellykket år for os. Vi var i stand til at overskride vores mål og udvide vores servicer, så nu er vi rigtig klar til et nyt eventyr i 2018. Ordet “eventyr” virker måske forkert, men ikke desto mindre kan jeg ikke finde et bedre ord for at udtrykke den følelse, jeg sidder med nu. I en hver dansker er der et eventyr, der er arvet af H.C. Anderse. Det er simpelthen inde i vores årer, løbende under pres af de mange eventyrs fortællinger fra vores barndom. “At rejse er at leve”, dette berømte citat fra H.C. Andersens “Mit Livs Eventyr” fra 1855, følger mig personligt under mine mange rejser. Formålet med at rejse, om det er vores private livsrejse eller en firma rejse, er at søge efter udvikling og modenhed, at lade sig inspirere og lærer fra andre mennesker i verden. Os alle på Castello di Roncade har lært meget i 2017, men frem for alt af Jer. Det er Jer, der følger os gennem vores nyhedsbreve, der ofte minder os om den glæde I har fået ved Jeres seneste besøg. Der er Jer, der sætter jeres firma eller hjem til rådighed for et arrangement. Jer, der besøger os år efter år i Italien, og er med til at gøre Castello di Roncade til et kulturalt centrum.  Til alle Jer, selvom vi allerede er godt i gang med 2018, ønsker vi Castello di Roncade et lykbringende 2018.

2018 bliver et nyt spændende år fyldt med masser af projekter, rejser og arrangementer på slottet. I februar deltager vi i flere messer i Tyskland, Danmark og Sverige, og så kan jeg samtidig med stolthed informere Jer om vores tilstedeværelse som official partner under den kommende Michelin begivenhed den 19. februar på Rådhuset i København, hvor nye nordiske stjernekyndige kokke vil stifte bekendtskab med Castello di Roncade. I marts måned deltager vi i nordens største fødevaremesse Foodexpo i Herning og Prowein i Düsseldorf. Derefter begynder forberedelserne til den største vinmesse i Italien, Vinitaly, som finder sted i Verona fra den 15-18 april. Vi må ikke glemme, at i april begynder sæsonen for de mange turistgrupper, og vores Bed & Breakfast vil være velbesøgt igen. Fra den 4. til den 10. Juni er vi på vin-turne i Holland, og Juli vil blive karakteriseret ved vores sædvanlige grill og pizza arrangementer, og guidede ture på slottet. Vi glæder os også meget til den Frie Høst, et nyt koncept, der inviterer alle til at deltage i høsten fra den 6. til den 9. september. Udover høsten, vil man møde vor bedste vinmager for at få et dybere indblik i vinfremstillingen af vores bedste vine. Perioden fra midt oktober til december vil være dedikeret til vores årlige vinturne i Danmark, Sverige og England, og så synes året af være gået igen. Men så nemt slipper I ikke, ind i mellem vil det blive utroligt sjovt at følge Baron familien, året bliver præget af masser af udvikling på slottet, og her tænker jeg primært på de to små Baronesser, Ilaria og Isabella, der for tiden vokser som græs om foråret.

aug. 29 2017

NY DESSERTVIN – ILARIA PASSITO

Kære venner.

Mange af Jer har fulgt vores tilbud igennem mange år, at det nærmest er blevet en tradition at vente på lanceringen af den nye Villa Giustinian i august måned, eller mere præcist; forsalget af vores mest beæret og elskede vin i hele verden. Men sådan skal det ikke være i år. Villa Giustinian laves kun i gode årgange og 2014 var en regnfuld og for kold årgang til at opnå det rigtige resultat, der fortjener etiketten “Villa Giustinian”. Den næste udkommer præcist om et år, så i mellemtiden må vi nøjes med dem vi har. Men dette betyder ikke, at vi kan ikke kan glæde os til andre tilbud, også af den gode slags. Allerede i denne måned vil jeg gerne lancere en ny vin til ære for den lille ny Baronesse “Ilaria”. Vinen er lavet som en“passito”, eller rosin vin, som er fremstillet af druer, der er blevet tørret for at opnå koncentreret saft – en dejlig dessertvin, der afslutter den perfekte middag.

Ilaria Passito:
Druer: Raboso del Piave
KaraKteristik: Komplekse lag af frugt. Smagen af morelkirsebær følges af blommer. Vinens sødme balanceres af en fin syrlighed

Lagring: Når Passitoen er klar, hældes den på barrique og lagrer færdig i mindst 24 måneder
Alkohol: 15% sukker: < 70 g/l syre: 9,50 g/l

jun. 21 2017

SOMMER ARRANGEMENTER I JULI 2017

DSCN8980DSCN8980HUSK at vi i hele juli måned på slottet holder Pizza Night og Grill Arrangement.

Sidste år var en stor succes, så vær hurtig ude og få bestilt plads.

mar. 02 2017

GULD OG SØLV FRA MUNDUS VINI.

prosecco-extra-dry-pub

Endnu engang er vi stolte af at kunne fortælle at to af vores vine, er blevet tildelt udmærkelser af Mundus Vini. Super flot, og ganske fortjent.

Prosecco extra dry har fået en guld udmærkelse og Patriarca pinot nero har fået en sølv udmærkelse. Det er fantastisk!

jan. 20 2017

CASTELLO DI RONCADE ØNSKER ALLE ET RIGTIG GODT NYTÅR

Castello di Roncade ønsker alle et rigtig godt nytår og siger tak for året der er gået! 2016 har været et begivenhedsrigt år med masser af store begivenheder og forskellige højdepunkter på Castello di Roncade, såvel som i udlandet. Baron Vincenzo Ciani Bassetti og hans familie, der nu tæller endnu et barnebarn,  har haft et ganske begivenhedsrigt år. Isabella vokser og vokser og har allerede fået sin helt egen mousserende vin, som folk har taget rigtig godt imod. Salget stiger, men vi må ikke glemme alle de otte arrangementer. Vi husker særligt de store årlige markeder, der i den grad har fyldt hele Roncade by med tusindvis af mennesker. Der var smukke bryllupper, koncerter, men den virkelige succes i 2016 var utvivlsomt sommerens mange begivenheder. Busser hentede hundredevis af nordiske turister, som ellers bare var klar til at deltage i enten Grill eller Pizza Night arrangementerne. Derfor er det ikke så mærkeligt, hvis vi laver en beregning af alle
de betalende gæster i 2016, så kommer vi op på ca. 15.000. Det er utroligt ot!

jan. 20 2017

ILARIA FØDT.

Der var stor glæde tidligere i går på Castello di Roncade.

Claudio Ciani Bassetti og hans hustru Anna, blev igår forældre til baronesse Ilaria. Stort TILLYKKE skal der lyde fra alle os på Castello di Roncade.
Vi glæder os over endnu en baronesse, og ønsker familien alt godt i de kommende dage med lille Ilaria. Congratulazioni

sep. 17 2016

BOOK DIN VINSMAGNING

Igen i år er vi allerede godt i gang med at planlægge, vores efterhånden lange og tradionsrige vin turné i Danmark og Sverige. Det er muligt at booke os i både oktober og november måned, men i skal være hurtige. En vinsmagning varer typisk to timer og der smages mellem 6 og 8 vine. I kan være mellem 20 og 100 personer og vinsmagningen er helt gratis, i skal bare sørge for glas og lidt at spise til gæsterne.oeko-1

 

 

 

 

Castello di Roncade arrangere årligt masser af vinsmagningsarrangementer både for erfarne entusiaster og for dem, der tager de første skridt hen mod vinens verden. Formålet med disse smagninger er at dele med vores kunder, vores store passion for vin, kultur og his- torie. Hvert år ændrer vi lidt i programmet for at sikre kunderne en løbende fornyelse, der tillader en- hver nysgerrig sjæl at lærer noget nyt. Vi går ind for et koncept, hvor en smagning skal være tilgængelig for alle. Vore smagninger er altid rettet mod enkelhed for at undgå unødvendigt bureaukrati, som er typisk er en gammel forestilling om vinens verden.

At Besøge Castello di Roncade er en stor fornøjelse, hvor vines kvalitet er kombineret med stedes skønhed, og det hele er kronet med en smuk visuel historie om den store fortid, der fylder vinens betydning med magi. Intet er nemt, men det er denne kombination, som vi gerne vil tage med os og viderebringe til jer.

Jeg glæder mig til at høre fra Jer.

aug. 06 2016

VILLA GIUSTINIAN 2013 BLEVER FRIGIVET TIL FORSALG

Kære venner.

fra den 15 aug. har i en unik mulighed for at købe den nye Villa Giustinian 2013 til en helt fantastisk pris. Køb den i hele august måned til kun € 10 pr. stk. Det er første og sidste gang I får dette super tilbud af vores flagskibsvin Villa Giustinian 2013.  Husk tilbuddet gælder kun i august måned.

jul. 25 2016

GRILL ARRANGEMENT I TORSDAGS 21. JULI.

MH-1000715 MH-1000701 MH-1000717 MH-1000734

 

Billeder fra vores Grill arrangement i torsdags 21. Juli.

Underholdning, højt humør, god mad og vin, samt en masse skønne mennesker.

Vi vil gerne takke alle Jer, der har gjort de sidste 3 tirsdage og torsdage, til fantastiske aftener.

I næste uge vil vi holde de sidste to arrangementer i denne måned, tirsdag d. 26 Juli (Pizza night) og torsdag d. 28 Juli (Grill arrangement), og vi håber på at se så mange som muligt.

Bestil Jeres plads ved bordet allerede i dag, så I sikre på at kunne deltage.

jul. 12 2016

“BARONESSA ISABELLA” UDE NU!

adv-isabella3

Isabella kom til verden sidste år tirsdag d. 27 april. Det var en stor dag for de stolte nybagte forældre, Claudio og Anna Ciani Bassetti. Nu med stor stolthed, er vi klar til at dedikere vores nye mousserende vin til hende. Det er en vin, der udtrykker elegance og perfektion, den rette kombination til at fortjene navnet “Baronesse Isabella”.

maj. 04 2016

PIZZA NIGHT & GRILLAFTEN

Til alle Jer trofaste venner/turister, der kommer og besøger os år efter år, vi vil gerne love, at der vil være mange spændende nyheder på slottet til sommer for både børn og voksne.

For familier med børn vil det være muligt at deltage i arrangementet “Pizza Night”, som først og fremmest skal være underholdende for børn, men også lærerigt.

For dem der ønsker at tilbringe en rolig aften, med god mad og vin af den bedste kvalitet,
så vil det stadig være muligt, at deltage i den traditionelle grillaften. Denne gang vil der bare være mere underholdning i form af musik.

Til begge arrangementer vil det være muligt at blive ledsaget i bus både fra og til Jeres campingplads.

apr. 14 2016

MANZONI BIANCO 2015 ER ENDELIG UDKOMMET!

Manzoni Bianco har enstrågul farve med grønlige toner, næse udtrykker intens frugt med typiske noter af citrus og mineraler, som kombinerer perfekt friskhed med god lang eftersmag, hvilket gør den rar, elegant og vedholdende. Vinen kan være en fremragende aperitif, men vil også være succesfuld til skaldyr opskrifter eller til hvidt kød, retter tilberedt med æg og frem for alt en god tallerken med risotto med asparges. Buon appetito!

feb. 10 2016

VINHØSTEN 2015

VINPRODUCENTER ER ENIGE: HØSTEN 2015 “SÆSON REKORD, FRA NORD TIL SYD 2015, EN ÅRGANG AT HUSKE”.

Vinhøsten har været helt fantastisk og måske en af de bedste i over 40 år. Frankrig er ikke længere nummer et, Italien overgår dem igen og bliver verdens førende producent med en produktion i 2015 på 48,9 millioner hektoliter. Kanon Høst!
Sommeren 2015 var solrig, og varm, men ikke med for høje temperature. Dette har tilladt druerne at modne langsomt, med resultatet af en god balance mellem syre og sukker. Efteråret var
tør og solrig, disse faktorer er afgørende for en god drue modning, som er med til at forhindre dannelsen af mug og forrådnelse. De perfekte vejrforhold har skærpet forventningerne til stort set alle vores rødvine, men selvfølgelig over dem alle “Villa Giustinian 2015”. Vi forventer også at opnå store resultater med vores Raboso, som stadig i december hvilede i vinmarken. Den sene høst fremmer sukkerkoncentrationen, giver et relativt højt indhold af alkohol, og som tilsammen giver et godt fundament. Et fundament som giver vinen den runde og bløde smag, der passer utroligt godt til de særlige kendetegn druen har.