Carrello

NYHEDER

jan. 29 2018

PROSECCO ERSTATTER CHAMPAGNE SOM NORDENS MOUSSERENDE VIN VALG.

Ny stil? Ja, men vinen er den samme. Den nye stil ændrer ikke noget på smagen, men gør helt sikkert flasken mere indbydende til forbrugerne og i sidste ende er dette vores formål. Prosecco er en simpel vin. Når du drikker et glas Prosecco, Brut eller Extra Dry, er det ligesom at drikke en slurk af Italien uden for meget komplikation. Smags varianterne er lette og behagelige, og det er nemt for forbrugeren at angive og forstå de fine dufte og smage som vinen har. I modsætning til Champagne, som uden tvivl ofte er en fremragende vin og meget rig af smag, men samtidigt kan den være yderst kompliceret, og det er måske derfor, at Prosecco er blevet “vinen” med den højeste salgsvækst i hele verden.

Prosecco er en mousserende vin (eller mindre), fremstillet af Glera druen. Den mest almindelige form for Prosecco, som de fleste kender, er den mousserende. For at lave en Prosecco bruger man ikke “Champenoise” metoden (fermenteret i flasken), men snarere en italiensk metode (gæret i en autoklave gæring kammer), også kendt som Charmat-Martinotti. Lige som man ikke kan klassificere alle franske mousserende vine som Champagne, medmindre druerne faktisk kommer fra Champagne-regionen i Frankrig, kan man ligeledes heller ikke kalde alle italienke mousserende vine for Prosecco, medmindre druerne er glera og dyrkes i Veneto og Friuli. Mange undrer sig: Hvorfor komplicere man vin-verden med så mange strenge regler i stedet for at ligestille alle producenter med fri konkurrence? Svaret er meget enkelt. Fordi i vinens verden er det stadig meget vigtigt at respektere traditionerne vedrørende produktion, kultur, og især respektere den ideelle “terroir” til dyrkning af særlige lokale vinstokke. Terroir betyder forholdet som forbinder druesorten med mikroklima og mineralske karakteristiske jordbundsforhold hvor den dyrkes; dette afgør utrolig meget på karakteren og entydigheden af den vin, der produceres. Det kan defineres som et lille afgrænset sted, hvor det geografiske område og klimaet tillader realiseringen af en bestemt vin, der identificeres gennem unikke og særlige kendetegn af sin egen jord.

Prosecco, en vin der udtrykker tradition, historie og kultur fra sit området.

Den finde perlage, lyse strå farve, vedholdende bobler, blomster og frugtagtig duft, tør eller sød. Dette er de første funktioner, der gør Prosecco til en af de mest berømte og vigtige ambassadører for italienske vine i verden.

27503461_10213990837541740_5159586070285165765_o